Barion Pixel

Gyakran Ismételt Kérdések

Találd meg autód a hét minden napjára

Általános

Feltételek

Fizetés, Számlázás

Átvétel / Átadás

Lemondás

Biztosítás és kár

Általános

Kik vagyunk mi?

A Rent & Roll 100%-ban Magyar tulajdonú és vezetésű vállalkozás. Sikeres 10 éves autó beszerzési és értékesítési tapasztalattal a hátunk mögött nyitottunk a hosszútávú autóbérbeadás (operatív lízing) irányába, egy kicsit újra gondolva mind azt, amit a konkurenseink képviselnek. Számunkra fontos, hogy azt az autót amit bérelsz, arra úgy tekints mintha a tied volna, megszabadítva minden olyan negatív tulajdonságtól amit egy autó birtoklásnál egy tulajdonos tapasztal, többek közt ezért választottuk a hosszútávú bérbeadást (Operatív lízinget).

Mivel foglalkozunk?

A Rent & Roll autók bérbeadásával (Operatív lízingel) foglalkozik kizárólag hosszabb távra, egy teljes körű szolgáltatással kiegészítve. Legyen szó egy autóról magánszemélynek, vagy egy teljes flottáról vállalkozásoknak, mi operatív lízing formájában biztosítjuk ezt számodra.

Mit jelent az, hogy operatív lízing/tartós bérlet?

A lízingbe vevő (bérlő) igényei alapján a lízingbe adó (Rent & Roll) beszerzi a megfelelő gépjárművet, melyet a lízingbe vevő határozott idejű használatára átenged havi bérleti díj ellenében, vállalva az autó értékcsökkenését, finanszírozását és nem utolsó sorban az autóval járó karbantartásokat és adminisztrációt. Akár 1-48 hónapos használati szerződéssel.

Miért hosszútávú bérbeadás?

Hosszútávú bérbeadásnál vagy operatív lízingnél tudjuk a havi bérleti díj mértékét legjobban optimalizálni, így költséghatékonnyá válik a konstrukció, ettől mind két fél győztes helyzetben érzi magát. Nem utolsóként a hosszútávú bérlésed során sajátodnak érezheted az autót és ez számunkra kiemelten fontos.

Mi az a teljeskörű szolgáltatás amit kínálunk?

Minden autó mellé teljes körű szolgáltatást nyújtunk, melynél a havi bérleti díj magába foglalja a Kötelező és Casco biztosítást, Gépjármű fenntartásával járó adókat (Pl.: Cégautóadó, Gépjárműadó, stb.), Országos autópálya használatot, Rendszeres szervizelést beleértve a téli -nyári gumik cseréjét. Neked csak vezetned és tankolnod kell, minden egyéb ügyintézés és költség a miénk.

Miért éri meg neked?

  • Nem okoz fejtörést számodra az autód üzemeltetésével járó ügyintézések, szervizelések, valamint ezeknek a költségeit átvállaljuk, így neked csak élvezned kell a szolgáltatásainkkal járó szabadságot.
  • Az operatív lízingnél kezdeti beruházási költség nélkül tudod elkezdeni a bérlést, nem kell a vállalkozásod, vagy saját anyagi forrásaid, tőkéd tárgyi eszközben lekötni. Ez előnyt jelenthet forráshiánnyal küzdő gazdasági társaságok vagy magánszemélyek esetén is, mivel az autó beruházása minket terhel, így a mi mérlegünkben szerepel eszközként.
  • A bérletidíj 100%-a költségként leírható, valamint 27% ÁFA tartalmú, így a cégautó üzleti használatának arányában, de akár havi egy üzleti célú használat esetén 50%-ban az ÁFA visszaigényelhető. Amennyiben a magánhasználatot megtéríttetik a munkavállalókkal, akkor az ÁFA teljes mértékben visszaigényelhető. (Van lehetőséged „NAV-álló” útnyilvántartást vezetni, ez segít a visszaigényelhető Áfa arányának meghatározásában. Az autó felhasználásának függvényében akár 90-100% is lehet az Áfa visszaigénylésének aránya).
  • Fix havi bérletidíj van, így könnyű tervezni a kiadásokat.
  • Az operatív lízing mérlegen kívüli finanszírozást kínál, mert az eszköz nem a bérbevevő könyvelésében szerepel.

Van egyedi rendelés, ha nincs a készleten lévő autó? Van flotta beszerzés?

Igen van, akár egy autóra, vagy akár céges flottának a megrendelésére is lehetőséged van egyedi igényeid alapján.

Miért hívjuk úgy, hogy "autód"?

Számunkra kiemelten fontos, hogy amit bérbe veszel autót, arra úgy tekints, mintha a sajátod volna, ezért gyakran találkozhatsz azzal a kifejezéssel, hogy „autód”, így próbáljuk érzékeltetni a közelségét felhasználójához. Mi is úgy kezeljük a flottában található autókat, hogy kiemelt figyelmet fordítunk állapotukra, tisztaságukra és figyelünk a rendszeres szervizelésükre, hogy mindig útrakészen várja, hogy használatba vedd.

Mit jelent a NAV-álló útnyilvántartás?

Az autóinkba épített hely meghatározó segítségével lehetőséged van útnyilvántartást vezetni, melyet a NAV elfogad. Ezt a szolgáltatást is a bérleti díj tartalmazza.

Igénybevételéhez vezetned kell egy webes felületet, melynek segítségével létrehozhatsz minden hónapra egy útnyilvántartást az üzleti és magán útjaid elválasztásához. Ennek elkészítése napi pár perc munkát vesz igénybe, ha hetente vagy hó végén szeretnéd elkészíteni útnyilvántartásod, arra is van lehetőséged, értelemszerűen a munka folyamat hosszának növelésével.

Az útnyilvántartás előnye, hogy 2012. január 1-től a tartós bérletes személyautók teljes lízingdíjára eső ÁFA visszaigényelhető a céges használat arányában, útnyilvántartás vezetésével. 2019-től pedig nem kell útvonal nyilvántartást vezetni, ha valaki megelégszik a bérleti vagy lízing ÁFA 50%-val (átalányadó), de útnyilvántartással akár 100% is elszámolható.

Feltételek

Ki bérelhet hosszútávra autót?

Magánszemély és vállalkozás egyaránt bérelhet hosszútávra. Magánszemélyeknél elengedhetetlen a 3 éves tapasztalattal rendelkező jogosítvány, valamint a bejelentett magyar lakcím vagy tartózkodási hely.

Mennyi a minimum bérleti idő?

Alap esetben a minimum bérleti idő 1 hónap, de ez lehet 12 vagy akár 48 hónap is. Ez az adott autótól függ, ha például egy új autót szeretnél bérbe venni, akkor mindenképpen 12-48 hónapot vállalni kell, de törekszünk a rugalmasságra.

Miért érdemes mindig meghosszabbítani a végdátumot?

Abban az esetben ha a végdátumon túl szeretnéd az autód visszaadni, akkor érdemes a szerződésed meghosszabbítani, így garantáljuk, hogy a lefoglalt időszakban az autód a Tied maradjon.

Mi van, ha még nem tudod a bérlési időszakod végdátumát?

Abban az esetben a dátum kiválasztásakor adj meg egy számodra tetszőleges végdátumot, majd az autód használata közben ezt tudod később módosítani, ezzel biztosítva, hogy az autód az adott időszakra a Tied maradjon.

Meghosszabbítható a szerződésed?

Ha az autódra nincs előfoglalás a szerződésed lejárta után, akkor igen. Mivel számunkra a partnereink előnyt élveznek, ezért mielőtt előfoglalást vennénk fel az autódra, minden esetben azt megelőzően egyeztetünk veled a szerződés hosszabbítási szándékodról, így előbérleti jogoddal élhetsz.

Van futásteljesítmény korlátozás?

Három futásteljesítmény konstrukció közül választhatsz hónapra lebontva az autód kiválasztását követően:

Alap: 1 650 Km-ig

Közép: 2 500 Km-ig

Felső: 3 500 Km-ig,

Ha az adott kategóriát túlléped, akkor 60Ft/km díjat számolunk fel. Ha a szerződött kategóriádat olyan mértékben túlléped, hogy beleesel a következő kategóriába, akkor maximum a következő kategóriád kell fizetned, nem pedig a szerződött kategóriád plusz a 60Ft/Km-kénti díjat, ezzel védünk, hogy ne fizess túl magas díjat limit átlépés esetén.

Használható külföldön az autó?

Igen, európai unió országai és Svájc területén. Fontos, hogy mielőtt külföldre mennél, írásban egyeztess velünk.

Más is vezetheti az autót?

Igen, azonos feltételek vonatkoznak a harmadik személyre is és szintén az Általános Szerződési Feltételeket el kell fogadja, így erről írásos engedély szükséges a részünkről.

Szabad dohányozni az autóban? Szabad háziállatot szállítani az autóban?

A dohányzás kifejezetten tilos. A háziállat szállítása lehetséges, de mindenképpen ügyelj az autód tisztaságáért ha azt visszaadod.

Mit kell tudni a szervizelésről?

Nagyon odafigyelünk a rendszeres szervizelésre, a gyár által előírt szerviz intervallumokkal szemben mi sűrűbben, 10-15eKmként cserélünk olajat, hogy a megbízásra építve mindig az autó útrakész legyen. Az elért kilométert a neked kell jelezned felénk, és egy időpont egyeztetés után a szervizelést elvégezzük. A gumik cseréjének esedékessége miatt mi keresünk. A szerviz költségeket a bérleti díj tartalmazza.

Hogyan vehető fel velünk a kapcsolat?

Keress minket bármikor a hello@rentandroll.hu e-mail címen vagy ügyeleti telefonszámunkon a +3630 677 9374

Fizetés, Számlázás

Mikor kell fizetni?

Mindig a szerződés megkötést követően az autód átvételéig, és minden megkezdett hónapot számla alapján előre rendezni kell.

Hogyan tudsz fizetni?

Megrendelés rögzítésekor van módod Barion-al fizetni, vagy helyszínen átvételkor készpénzben vagy átutalással.

Van kaució (óvadék)?

Igen van, 200 000Ft vagy 300 000Ft, ez az adott autó CASCO minimum önrészétől függ, így autónkként változik. Ezt az autód átvételéig kell rendezni a szerződéskötéskor és a szerződés lejárta után 30 napig letétben tartjuk az esetleges bírságok végett.

Milyen számlát állítunk ki a bérleti díjról?

Minden esetben 27% ÁFA tartalmú számlát állítunk ki, így vállalkozás esetén az 100%-ban költségként leírható, valamint az ÁFA bizonyos része visszaigényelhető. Az autód kiválasztását követően van lehetőséged a vállalkozásodra kiállítani a számlát.

Nézz be a garázsba

Jelenleg 13 autó érhető el

Összes Autónk

Átvétel / Átadás

Mikor tudod átvenni leghamarabb az autód?

Ha kiválasztottad az autód és rögzítetted a foglalást, azt követően rövid időn belül kollégánk felveszi veled a kapcsolatot és egyeztettek az átvétel helyéről és idejéről. A kollégával való egyeztetést követően átlagban 24-48 óra múlva már élvezheted is autód.

Hol tudod átvenni az autód?

Az autódat Budapesti telephelyünkön van elsősorban lehetőséged átvenni, de igény esetén rugalmasak vagyunk, így egy előre egyeztetett helyszínre is lehetőséget biztosítunk.

Mi történik az átvételkor?

Az átvételkor aláírásra kerül a bérleti szerződés és átvételi jegyzőkönyv, ha bármi kérdésed van ezekkel kapcsolatban azt megválaszoljuk. Átnézzük az autód, hogy azonosan lett-e elkészítve az átvételi jegyzőkönyv az autód állapotáról. Számla alapján elszámolunk, majd ezt követően ha kérdés van a felszereltséggel, működéssel kapcsolatban akkor segítünk. Ezek után már csak annyi a teendőd, hogy élvezed a szolgáltatásaink által megkönnyített autód.

Hogyan kell visszaadnod az autód? (Tisztaság, Üzemanyagszint)

Az autód úgy adjuk át, hogy minden esetben a legnagyobb gondossággal kitakarítjuk, így azt tisztán kell visszaadni, ha ez nem teljesül, akkor tisztításra felárat számolunk fel. Ügyelj arra is, hogy az üzemanyag szintjének azonosnak kell lenni a visszaadáskor mint az átvételkor.

Lemondás

Lemondható a bérlésed?

A bérleti szerződésed bármikor lemondható, de idő előtti felmondás esetén költséget von maga után attól függően, hogy mennyivel a szerződés lejárta előtt mondanád azt le. Mértéke: a még fennálló bérleti díjak 1/3 része, valamint a Kaució (Óvadék) 100%-a.

Hogyan mondható le a bérlésed?

Keresd kollégáinkat az elérhetőségeink egyikén és mindenről részletes tájékoztatást kapsz. Telefon: +3630 677 9374 vagy E-mail: hello@rentandroll.hu

Van hűségidő?

Igen van, a szerződés lejártáig. Ha nem vagy biztos a szerződésed bérleti időszakában, akkor a végdátumod módosításával és kitolásával tudsz játszani a hűségidő csökkentésére.

Biztosítás és kár

Felelősséggel tartozol-e az autóddal történő közlekedési szabálysértésekért?

Teljes mértékben felelős vagy a bérleti időszak alatt kiszabott forgalmi jogsértésekért és bírságokért.

Rendelkezik CASCO biztosítással az autód?

Igen rendelkezik CASCO biztosítással, melyet az Általános Szerződési Feltételek alapján elkell fogadni. Mértéke: 10% de minimum 200 000Ft vagy 300 000Ft önrész, ez az adott autótól és a hozzátartozó CASCO szerződésben foglaltaktól függ.

Mit érdemes tudni a Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosításodról?

Minden autó rendelkezik KGFB-vel (Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás), azonban ha kárt okozol, úgy a harmadik fél követelésének rendezése megnövelheti az autód KGFB kötvénydíját. Ezért felelős vagy az emelésért az adott éves díj duplájáig.